KADETI ’98

Završilo je još jedno natjecanje u 1.HKRL u kojoj su mladi rukometaši Dubrave na kraju osvojili odlično 3.mjesto iza PPD Zagreba i Kozale.

Iako još slijedi ono najvažnije, a to je Završnica PH za kadete ’98 koja se održava od 12. do 15.05. u Umagu u sklopu “Festivala rukometa”, red je da se malo osvrnemo i napišemo koje slovo za ovu izuzetno nadarenu generaciju.

Još prije nekih desetak godina pojavila se grupa klinaca koji su umjesto nogometa, košarke ili nekog drugog sporta izabrali rukomet i rukometni klub Dubravu. Kako u to vrijeme još nije postojalo ’98 godište, svoje prve rukometne korake učili su sa dvije godine starijim dečkima iz ’96 godišta. Nakon nekog vremena treniranja i svojih prvih utakmica sa starijim dečkima, u klub je pristigla još nekolicina klinaca te se nakon toga oformilo “samostalno” ’98 godište.

Uslijedile su sezone napornog treniranja i odricanja. Odlazilo se na Završnice PH od Čakovca preko Biograda na moru i Rijeke pa do Umaga. Odigrano je (i osvojeno) bezbroj većih ili manjih turnira, Goteborg, Prag, Beograd, Prešov, turniri u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Italiji…I svaka ta odigrana utakmica bila je jedna velika životna i sportska škola, a dečki su iz dana u dan postajali sve bolja klapa i škvadra. Gdje god da su se pojavljivali ostavljali su vrlo dobar utisak, a pogotovo u pogledu discipline i ponašanja kako na parketu tako i van njega.

Uvidjevši da se redi o jednoj nadarenoj i perspektivnoj generaciji, uprava kluba u dogovorom sa strukom odlučila je da se tim dečkima pruži maksimalna pažnja i rukometna naobrazba. Tako npr. ovu cijelu natjecateljsku sezonu, uz igranje u kadetskoj ligi, ’98 godište igra paralelno i 3.HR ligu u kojoj se natječu sa starijim i puno iskusnijim igračima.

Odlučeno je tako, da i u idućoj sezoni (2016./17.) bez obzira što se radi o “izlaznom” godištu nastavi sa daljnim radom i natjecanjem pod nazivom “Dubrava 2”. Na taj način pružit će se dečkima prilika da nastave sa sportom koji su izabrali i za koji su odvojili puno vremena i odricanja, a pojedinci će imati priliku i da zaigraju za seniorsku ekipu.

Za 15-tak dana ovi momci imat će priliku zaigrati možda “krunu” svoje dosadašnje karijere, u Umagu gdje će se održati Završnica PH za kadete, a koje je ekipa trenera Z.Mlinarića više nego zasluženo izborila nakon 23 odigrana kola 1.HKRL. Naravno da nitko ne stavlja kao imperativ osvajanje neke od medalja na Završnici jer već sam plasman među “osmoricu veličanstvenih” je veliki uspjeh. No uvjereni smo, jer dobro znamo naše mlade Veprove, da ce svi ostavit srce na terenu za svoju Dubravu. A možda im je ostalo u sjećanju razmišljanje našeg predsjednika gsp. D.Žunca kada je u jednom neobaveznom razgovoru rekao : “bilo bi jako lijepo vidjeti u oba finala (finale ’98 i KUP-a) momčadi RK Dubrave.

I na kraju jedno veliko HVALA : Domiju, Mateju, Bruni, Hrci, Šeryju, Lovri, velikom Micu, Kolji, Leu, Karlu, Jopi, malom Micu, Fići, Klasu, Filipu, Mihi, Luki, Leopoldu…kao i svima ostalima koji su bili dio ove ekipe, te trenerima Mlinki, Marinu, Kepu, Mariju, Bongu, Rokiju.

I naravno na kraju najveća zahvala svim roditeljima koji su isto tako bili veliki dio ove ekipe i bez kojih sve ovo nebi bilo moguće.