Paket 24 Premijer liga : PODJELA BODOVA U VINKOVCIMA

SPAČVA  30 : 30  DUBRAVA

 

Nakon prekida uzrokovanog pandemijom Covid-19, ovaj vikend započela je nova sezona Paket 24 Premijer lige. Derbi susret 1. kola odigran je u Vinkovcima, i već prvo kolo pokazalo je izjednačenost suparnika i da bi se mogla voditi zanimljiva borba za pozicije koje vode u Ligu za prvaka.

Spačva je dobro otvorila susret i na krilima odličnog Pašagića, koji je u početnih 15 minuta susreta skupio 8 obrana, kontrolirala susret tijekom prvog poluvremena. Spačva je u prvom poluvremenu imala vodstvo od čak 5 golova razlike (16. min 10:5), ali je pred kraj prvog poluvremena uslijedio pad koncentracije od nekih 5,6 minuta te su gosti do kraja poluvremena uspjeli smanjiti zaostatak i na odmor se otišlo prihvatljivim rezultatom za Dubravu, 16:14.

Drugo poluvrijeme igralo se gol za golom sve do 45. minute Dubrava poravnava rezultat na 24:24 i od tog trenutka preuzima kontrolu susreta. Ubrzo nakon izjednačenja dolazi i do vodstva koje su držali sve do posljednjih trenutaka susreta kada dolazi do prave drame. Dvadesetak sekundi prije kraja igrači Dubrave imaju pogodak prednosti i posjed lopte te trener trener Krešo Ivanković traži minutu predaha nakon koje Vinkovčani kreću u žestok pritisak. Igra “čovjek na čovjeka” po cijelom terenu domaćinima se isplatila jer Dubrava napad završava tehničkom pogreškom te tako preostaje Spačvi četiri sekunde za eventualni kontranapad. No, Babić je nepropisno opstruirao izvođenje lopte koje iskusni suci Gubica/Milošević kažnjavaju isključenjem Babića i dosuđenim sedmercem za domaćina. Do tada odličan Marković na golu ipak ne uspijeva zaustaviti udarac sa sedam metara i utakmica završava konačnim rezultatom 30:30.

U slijedećem kolu Dubrava ponovno gostuje i to kod ekipe Bjelovara. Utakmica je na rasporedu u subotu, 03.10. sa početkom u 19:14 sati.