Paket 24 Premijer liga : GRADSKI DERBI PRIPAO DOMAĆINU

PPD ZAGREB  38 : 27  DUBRAVA

 

Rukometaši Dubrave porazom su otvorili novo izdanje Lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske. Na gostovanju u „Kutiji šibica“, rukometaši PPD Zagreba opravdali su ulogu favorita i slavili protiv rukometnog kluba Dubrava rezultatom 38:27(15:15) te je tako gradski derbi otišao je na stranu aktualnih prvaka.

Rukometaši trenera Kreše Ivankovića na iznenađenje mnogih, odličnom igrom otvara utakmicu pa je tako prvo poluvrijeme proteklo u igri gol za gol. Vodstvo se smjenjivalo čas na jednu, čas na drugu stranu, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 15:15. Od samog početka utakmice Zagreb je vodio, a Dubrava bi stizala rezultat. Jedino vodstvo Veprova u tom periodu vidjeli smo u 9. minuti kada je Marin Lisac pogodio mrežu domaćina za prednost 5:6. Nakon toga domaćini ponovno prelaze u vodstvo, a golom Mateja Hrstića u 13. minuti prvi smo puta na utakmici vidjeli i +2 (9:7). Ipak, vrlo dobra i borbena Dubrava ne samo da je stizala vodstvo Zagrebaša, već je Marin Lisac još jednom vratio u vodstvo ekipu s istočnog dijela grada, nakon što je u 23. minuti realizirao sedmerac za 11:12. Do konca poluvremena ponovno je bila izjednačena igra te se na odmor, sasvim zasluženo, otišlo s neriješenim rezultatom 15:15.

Nastavak domaćini otvaraju u brzini više i preko Filipa Perića rade seriju 3:0 za odvajanje i prednost koja je do kraja susreta samo rasla do konačnih 38:27. Prvi smo puta prednost od +4 (21:17) vidjeli u 37. minuti nakon što je Nikola Grahovac postigao svoj prvi pogodak, a deset minuta kasnije kapetan David Mandić uspio je povećati prednost na +5 (29:24). Nakon rezultatskog odvajanja domaćina, kod ekipe Dubrave svi igrači sa klupe dobivaju priliku da zaigraju te tako Zagrebaši dolaze do uvjerljive pobjede 38:27.

Dubrava: Grahovac (5), Marković (2), Ivanković 5, Bahtijarević 1, Mandić 1, Šalić, Turčić, Lisac 4, Vučelić 1, Godec 4, Malbašić 2, Mihaljević, Obradović 2, Kaštelan, Babić 6, Sofić 1. Trener: Krešo Ivanković.

U idućem, 2.kolu Lige za prvaka, Dubrava na svom parketu dočekuje ekipu Sesveta a utakmica je na rasporedu u srijedu, 07.04. sa početkom u 18:00 sati.