Premijer liga : DERBI U VARAŽDINU PRIPAO DUBRAVI

CRO GRK Varaždin  GRK VARAŽDIN  32 : 34  DUBRAVA  CRO RK Dubrava Zagreb (Team)

 

U utakmici sa čak 15 izjednačenja, rukometaši Varaždina nisu uspjeli pobijediti vodeću ekipu Premijer lige, momčad Dubrave, iako su 12 minuta prije kraja imali vodstvo 28:25. Samim time pobjeda i bodovi imaju još veću draž pogotovo ako se uzme u obzir i činjenica da se Dubrava već niz godina sa gostovanja iz Varaždina vračala praznih ruku.

Bio je to odličan susret, igralo se u punom Graberju, ali od prve minute mlada ekipa Varaždina pokazala je da misli ozbiljno protiv lidera prvenstva, koji je u Varaždin ipak stigao kao favorit. Dubrava u 11 utakmica ima tek jedan poraz, i uvjerljivo je prva na tablici Premijer lige, s četiri boda prednosti pred prvim pratiteljima.

U prvom poluvremenu gledamo obostrano izjednačenu utakmicu, prednost je stalno mijenjala strane, a pred kraj prvog dijela Dubrava ima 16:18. Serijom golova 3:1, domaćin ipak okreće te poluvrijeme završava neriješenim rezultatom 19:19.

U nastavaku Veprovi kreću lošije, te nakon trećeg gola Varaždinaca u 4. minuti nastavka, rezultat je 23:20, prvi puta tri pogotka prednosti. Domaći rukometaši bili su u prednosti praktički do posljednjih minuta utakmice.

Dvanest minuta prije kraja, odlični Bruno Vili Zobec pogađa za 28:25, i u posljednji dio susret činili se da Dabrovi ulaze s velikom prednošću. No, i s čovjekom manje, jer je tri isključenja zaradio Jurica Vidaček. Dubrava tako u samo tri minute dolazi do 28:28, a sedam minuta prije kraja i do prvog vodstva u nastavku, nakon gola Vide – 28:29.

Golovima Levaka i Šipića, rezultat je 30:30, no Veprovi odlaze na dva gola prednosti – 30:32. Dvije i pol minute prije kraja Zobec smanjuje na 31:32, ali Butorac i Babić golovima rješavaju pitanje pobjednika derbija. Šipić je golom u posljednjoj minuti tek ublažio poraz na konačnih 32:34.

U redovima Dubrave najefikasniji je bio Janko Kević sa 10 postignutih zgoditaka, Butorac je dodao sedam, a Vida šest. Svakako vrijedi ponovno istaknuti i iskusnog Igora Totića na golu, s 11 obrana.

Nakon Varaždina, Veprovi u nastavku Premijer lige u svojoj dvorani dočekuju momčad Poreča.

DUBRAVA – Totić (11 obrana), Kelemen, Volar, Kovačević 3, Vida 6, Kević 10(2), Radoš, Čurić 2, Maričić 2, Šandrk, Samardžić 1, Butorac 7, Vrdoljak 1, Grahovac, Buneta, Babić 2. Treneri Davor Rokavec i Zoran Mlinarić.

 

FOTO :

Varaždin - Dubrava 1 Varaždin - Dubrava 2

Varaždin - Dubrava 3 Varaždin - Dubrava 4

Varaždin - Dubrava 5 Varaždin - Dubrava 6

Varaždin - Dubrava 7 Varaždin - Dubrava 8

Varaždin - Dubrava 9 Varaždin - Dubrava 10

Varaždin - Dubrava 11 Varaždin - Dubrava 12

Varaždin - Dubrava 13 Varaždin - Dubrava 14

Varaždin - Dubrava 15 Varaždin - Dubrava 16

Varaždin - Dubrava 17 Varaždin - Dubrava 18

Varaždin - Dubrava 19 Varaždin - Dubrava 20