Završen je još jedan Vepar cup !

Nakon četiri dana vrhunskog rukometa u tri dvorane, završeno je još jedno izdanje našeg rukometnog turnira. Ove godine na Vepar cupu nastupilo je više od 30 momčadi u 4 uzrasne kategorije a kako je sve prošlo, pročitajte u nastavku članka.

Krenimo od najmlađih !

U najmlađoj uzrasnoj kategoriji dječaka rođenih 2012./2013. godine, nastupilo je 8 momčadi. Iako u svojim prvim pravim rukometnim koracima, ekipe podijeljene u dvije skupine pokazale su odličan rukomet. U grupi A igrali su Gorica, Sesvete, ZG Dubrava i Dubrava 1, dok su u grupi B bili Zagreb, Maksimir Pastela, Dubrava 2 i Odema. Nakon dva dana igranja u grupama, u polufinale plasirale su se po dvije najbolje ekipe iz svake grupe – Dubrava 1 i Gorica iz grupe A, te Zagreb i Maksimir Pastela iz grupe B. U polufinalu Maksimir Pastela izbacila je Goricu (18:6), dok je Dubrava bila bolja od Zagreba (19:7). U petak, na posljednjem danu turnira, u utakmici za treće mjesto Gorica je u napetoj utakmici svladala Zagreb (10:9), dok je u finalu Maksimir Pastela bila bolja od Dubrave rezultatom 15:12.

Za najboljeg igrača izabran je Luka Mihoković (M. Pastela) dok je najbolji vratar Mihael Kralj (Dubrava). Nagradu za najboljeg trenera odnio je trener Maksimir Pastele Ivan Mihić.

Konačan poredak:

 1. RK Maksimir Pastela
 2. RK Dubrava Zagreb
 3. HRK Gorica
 4. RK Zagreb
 5. MRK Sesvete
 6. RK ZG – Dubrava
 7. RK Odema
 8. RK Dubrava Zagreb 2

Kategorija U13

U starijoj kategoriji dječaka rođenih 2010./2011. godine također je nastupilo 8 momčadi koje su bile raspoređene u dvije grupe.

U grupi A igrali su Sesvete 1, Maksimir Pastela, Dubrava 1 i Odema 2, dok su u grupi B bili Zagreb, Sesvete 2, Dubrava 2 i Odema 1. Nakon grupne faze, među četiri najboljih svoje mjesto našli su Dubrava 1, Zagreb, Maksimir Pastela i Sesvete 2. U polufinalu Dubrava je svladala Sesvete 2 (32:19), dok je Zagreb bio bolji od Maksimir Pastele (24:18).

U utakmici za treće mjesto Maksimir Pastela svladala je Sesvete s visokih 26:10, dok je Zagreb bio bolji od Dubrave rezultatom 29:12.

Za najboljeg igrača izabran je član Zagreba, Robert Pustaj, dok je najbolji vratar Jakov Perković iz Dubrave. Nagradu za najboljeg trenera dobio je Tin Budi (Zagreb).

Konačan poredak:

 1. RK Zagreb
 2. RK Dubrava Zagreb
 3. RK Maksimir Pastela
 4. MRK Sesvete 2
 5. RK Odema 2
 6. MRK Sesvete 1
 7. RK Odema 1
 8. RK Dubrava Zagreb 2

Kategorija U15

U kategoriji mladića rođenih 2008./2009. godine, nastupilo je šest ekipa koje su igrali ligaškim sustavom natjecanja. Na kraju, za zlatnu medalju igrali su prvoplasirani protiv drugoplasiranog, a za broncu 3. protiv 4.

Nakon 3 dana igranja gdje su sve ekipe odmjerile međusobno snage, u finalu su se sastali Zagreb i Sesvete 1, dok su za treće mjesto igrali Dubrava i Sesvete 2. Iako su u regularnom djelu odigrali bez pobjednika, Sesvečani su u finalu svladali Zagreb 23:18 i tako postali prvaci. U utakmici za treće mjesto, Dubrava je pobjedila Sesvete 2 24:16 i tako osvojila brončanu medalju.

Nagradu za najboljeg igrača dobio je Lucas Pitt, igrač Dubrave. Najbolji vratar je Ivan Iveljić iz Sesveta, dok titula za najboljeg trenera odlazi u ruke Mihaela Pleša, trenera Sesveta.

Konačan poredak:

 1. MRK Sesvete 1
 2. RK Zagreb
 3. RK Dubrava Zagreb
 4. MRK Sesvete 2
 5. RK Maksimir Pastela
 6. HRK Gorica

Šećer na kraju – kategorija U17

U najstarijoj uzrasnoj kategoriji nastupilo je 8 momčadi raspoređenih u dvije grupe – Dubrava, Sesvete 1, Dobova, Maksimir Pastela, Krško, Zagreb, Sesvete 2 i Bjelovar. Nakon tri dana odličnog rukometa, zlatnu medalju osvajaju Sesvete nakon dramatične pobjede protiv Zagreba u finalu turnira (24:22). U utakmici za treće mjesto Dubrava je svladala Krško s 23:18.

U individualnim nagradama dominirali su Sesvećani – najbolji igrač je Josip Tomić, najbolji vratar Leo Branko Sunajko, a najbolji trener Josip Cvetković.

Konačan poredak:

 1. MRK Sesvete 1
 2. RK Zagreb
 3. RK Dubrava Zagreb
 4. RK Krško
 5. RD Dobova
 6. RK Bjelovar
 7. RK Maksimir Pastela
 8. MRK Sesvete 2

Za nas turnir još nije gotov jer nas već ove subote (09.09.) očekuje prvo izdanje Vepar cupa u mini rukometu.

Hvala svima koji su sudjelovali i pridonijeli da i 14. izdanje našeg turnira prođe uspješno. Čestitke osvajačima medalja i vidimo se i iduće godine na Vepar cupu !